Derfor er serviceeftersyn vigtige for din bil

En bil er en stor investering, så det er vigtigt for mange, at deres bil holder i mange år. Når du har en bil, så er der en masse ting, som du skal være opmærksom på undervejs. Det kan være afgifter på benzin og vægt, men det kan også være ting som bilsyn og serviceeftersyn. Her kan du læse mere om, hvorfor det er vigtigt at tage din bil til syn.

Hvad er et bilsyn, og skal man få sin bil synet?

Et bilsyn er anderledes end et serviceeftersyn. Ved et bilsyn bliver der kun set på en række parametre, som skal vurdere, om din bil lever op til sikkerhedsmæssige og miljømæssige standarder. Det er blandt andet, hvor meget din bil udleder, når den kører, men det er også, om dine bremser virker, som de skal. Bilsynet er noget, som du vil blive indkaldt til, og det er noget, som du skal møde op til. Bilsynet er lovpligtigt, og derved ikke frivilligt ligesom serviceeftersynet. Din bil skal til bilsyn 4 år efter den blev registreret og derefter hver andet år. Derudover skal bilen også synes, hvis den skifter ejer.

Hvad er serviceeftersyn?

Et serviceeftersyn er et friviligt syn af bilen. Det er altså ikke noget, som er lovpligtigt. Dog er det en god ide at tage afsted til serviceeftersyn med din bil. Ved et serviceeftersyn bliver bilen undersøgt for at finde eventuelle mangler eller skader. Selvom der ikke nødvendigvis er noget galt med din bil, så kan et serviceeftersyn opdage, hvis noget snart skal udskiftes. Det kan også hjælpe dig med at spare penge på reparationer i fremtiden og øge sikkerheden i din bil.

Hvor tit skal din bil til serviceeftersyn?

Et bilsyn bliver lavet mellem hvert 4. og 2. år, men det er anderledes ved serviceeftersyn. Fordi du selv vælger, om du vil sende din bil afsted til et serviceeftersyn, bestemmer du også hvornår og hvor tit. Typisk vil man sende sin bil afsted efter et bestemt kilometerantal. Intervallet afhænger dog meget af din bil. Nogle biler vil have godt af at komme til syn hver 5000. kilometer, hvor andre biler kan vente til efter 50.000 kilometer. Hvis du ikke bruger din bil særlig ofte, så kan du overveje at vælge at sende din bil til syn hvert år eller hvert andet år.

Rul til toppen