Hvad er propolis og hvad er det godt for?

 

For at forstå propolis bedre, kan vi undersøge historien fra begyndelsen, men det skal helst være kort godt, og ikke for langtrukken og kedeligt. Propolis har eksisteret i næsten lige så lang tid som bierne har eksisteret. Hvorfor og hvornår opdagede vi som mennesker dette vidunderlige produkt?

 

Historien bag propolis

I år 5500 f.Kr. begyndte egypterne at bruge propolis til at helbrede sår. De har opdaget, at det har helbredende egenskaber. I år 350 f.Kr. blev ordet ‘propolis’ opfundet, hvilket betyder “forsvar byen”, da bierne er kendt for at bruge det til at forsvare boet mod sygdomme og mikroorganismer.

I år 100 f.Kr. blev det mere og mere udbredt at bruge som creme og kosttilskud, da man for alvor opdager dets positive egenskaber på hud og helbred.

År 1973: Den danske biologiprofessor ‘Dr. Karl Lund Aagaard’ foretager en omfattende undersøgelse af 50.000 patienter i hele Skandinavien for at teste alle egenskaber og mulige bivirkninger. Han konkluderer, at propolis både er meget effektivt og samtidig næsten ingen bivirkninger har. Herefter begynder propolis for alvor at blive anerkendt som kosttilskud og plejemiddel. Hvis man er allergisk overfor honning eller biprodukter, bør man derfor kontakte sin læge for yderligere rådgivning, inden man tager det i brug.

Hos Beeorganic kan man finde de bedste propolis dråber, hostesaft og næsespray.

Propolis og immunforsvaret

Propolis er meget effektiv til at styrke immunforsvaret, hvilket er veldokumenteret. Det styrker blodkar, hæmmer betændelse, lindrer tarmene og har generelt en smertestillende effekt. Forskning har også vist, at propolis har en effekt på kræftceller. Man skal dog huske på, at alt kosttilskud som hovedregel ikke er helbredende. Det er en god måde at forebygge eventuelle kommende sygdomme, så man har gjort sit bedste. Propolis er også godt mod forkølelse. Her kan vi anbefale halsspray, næsespray eller dråber. Propolis ekstrakt dråber fås som almindelige dråber og vandopløselige dråber hos beeorganic.dk som er Danmarks førende helsebutik med propolis kosttilskud og biprodukter. Den ene er beregnet til blanding i fx yoghurt og andre fødevarer, mens den vandopløselige version er velegnet til drikkevarer. Juice kan anbefales, men vand er også fint. Har du en sæsonbestemt allergi? Her kan propolis også være en stor hjælp. Næsesprayen er meget populær, da den er praktisk at bruge og fylder meget lidt. Uanset om du lider af ovenstående symptomer, eller bare ønsker at styrke dit immunforsvar, er propolis et rigtig godt valg. Har du ellers spørgsmål til produkterne, kan du til enhver tid kontakte BeeOrganic på mail [email protected] eller de sociale medier, hvor personalet vil hjælpe dig.

 

Rul til toppen