Er du ved at bygge nyt hus? Og er du obs på sundhedsaspekterne?

Alle der har stået midt i et byggeprojekt ved, at der skal tages tusind beslutninger. Der skal tages stilling til tonsvis af materialer, størrelser og mål. Nogle gange glemmer vi simpelthen at spørge os selv, hvad er sundt for os? Hvad er det for sundhedsmæssige faktorer der gør, at et bestemt materiale eller en bestemt energikilde er god for os. Og hvordan sikrer energiberegninger af nyt hus det bedste indeklima og energiforbrug?

Energiberegninger og klima

Energiforbrug handler ikke kun om din individuelle sundhed, men også planetens. Hvor meget energi det hus du er ved at bygge bruger, handler i høj grad om isolering, men også bæredygtigheden af de energikilder du bruger. På denne måde kan du ikke bare holde miljøet, men også din samvittighed sund. Her er det vigtigt at gøre sin research ordentligt på forhånd, så man f.eks. vælger den helt rigtige rockwool. Det bedste indeklima kommer også af god isolering, derfor har det også en direkte, positiv påvirkning på din hverdag, hvis huset er isoleret ordentligt. En anden essentiel faktor i indeklima er god mulighed for gennemtræk, dette kan gøres ved strategisk placering af vinduer og døre. Oveni alle de andre ting der skal overvejes i byggeriet, kan det næsten blive for meget, men frygt ej!

Hjælp til energiberegning

Alt dette kan virke uoverskueligt, derfor kan det anbefales at hyre en ingeniør fra Calceku ApS til de tunge beregninger. For sunde energiberegninger, skal huset helst falde i lavenergiklasse 1 eller 2. Lavenergiklasse 2 bruger 25% mindre energi end de lovmæssige krav og lavenergiklasse 1 bruger hele 50% mindre. Det kan dog forventes at kravene vil stige med tiden, derfor kan man lige så godt være på forkant. At få den nødvendige hjælp til energiberegningerne i huset er også en investering, da det på sigt vil være billigere fordi huset vil bruge mindre el og varme. På den måde vil du langsomt spare penge, som på sigt vil kunne veje op for de penge du har lagt til ingeniøren. Udover det må man ikke glemme det lækre indeklima, der følger med. Alt i alt er det en investering der ikke kan skade nogen. Hverken en selv, pengepungen eller klimaet.

 

 

Rul til toppen