Optimer din kost og få det bedre

Det er nemmere sagt end gjort. Men hvis du optimerer din kost, så vil du få det meget bedre, både fysisk og mentalt. Men hvordan er det lige man optimerer sin kost og hvad skal der egentlig til før det virkelig betyder noget?

 

Først skal det nævnes, at kosten jo skal betragtes som værende benzin for kroppen – og vi alle ved jo, at hvis vi fylder vores bil med vand i stedet for benzin, så går den død. Sådan er vores krop også indrettet.

 

Slip af med sukker

Sukker er faktisk én af de helt store syndere når det kommer til velvære og træthed. Men er det alt sukker der er skidt? Nej. Der er dét sukker der hedder glykose og så er der det sukker der hedder fruktose. Glykose er det typiske hvide sukker som er tilsat snolder, kager og andre godter. Fruktose er det sukker der er i blandt andet frugter.

 

Forskellen er ret markant. Når man indtager glykose, så når det på et tidspunkt til leveren. Leveren vil så tage det glykose som den skal bruge – og resten ryger fluks ud i dit system (blodet).

 

Når du derimod indtager fruktose, så bliver alt fruktosen ophobet i leveren, men det ryger altså ikke ud i dit blodomløb – derfor vil du heller ikke få det samme sukkerboost, som hvis du spiste en kage.

 

Fælles for begge sukkerarter er, at hvis du indtager for meget, så vil det omdannes til fedt – og du vil tage på. Medmindre du selvfølgelig er i kcal-underskud. Man kan ikke leve uden glykose, så det gælder om, at finde et niveau hvor kroppen er stabil og blodsukkeret ikke stiger og falder hele tiden.

 

Spis flere grøntsager

Hvis du vil opleve et boost af energi, så byt flere af dine madvarer ud med grøntsager. Grøntsager indeholder ikke ret mange kcal og du vil i dén grad opleve, at du får “mere for pengene” så at sige.

 

Effekten vil ikke kunne mærkes med det samme

Når man begynder, at skære sukker fra og tilføje flere grøntsager til sine måltider, så vil man ikke umiddelbart med det samme mærke et boost af energi. For nogle vil overgangen være nem og smertefri, men hvis man har for vane, at indtage meget sukker i løbet af dagen, så vil man opleve, at man kan blive meget træt og udkørt det første 4-5 dage.

Herefter vil effekten dog vise sig og efter yderligere 2-3 dage, så skulle dit energiniveau gerne være højere end før.

 

Der findes ufatteligt mange artikler og meget viden omkring optimering af kosten. Men disse to råd vil gøre, at du kan komme ret langt i din proces.

Rul til toppen