Sund livsstil kræver sund fornuft

Hvad er en sund livsstil egentlig og hvordan kategorisere vi hvad der hænger ind under ordet ’sund’? Ofte hentyder det til sundhed i form af sund kost og masser af træning men kan man også snakke om sund fornuft – som for eksempel kan give sig udkast i form af indmeldelse i en god fagforening?

Det mener vi at det godt kan og her vi et par råd til hvordan du finder frem til en god fagforening.

Dan dig et overblik

Det er svært at vide hvad ens muligheder er indenfor fagforeninger. Især hvis man ikke har prøvet før at stå i en. Det handler dermed om at danne sig et overblik over alle ens muligheder, så man bedre kan tage et informativt valg.

Det kan du blandt andet opnå ved at benytte dig af en fagforening oversigt. Med sådan en oversigt kan du hurtigt få dannet dig et overblik over de muligheder du har og kan dermed bedre se, hvilken en af fagforeningerne, som ville være god for dig.

Når du benytter sådan en oversigt, er det vigtigt lige at huske på, at den ikke nødvendigvis gælder helt perfekt til dig og din situation. Vi er trods alt alle sammen forskellige steder i vores karriere og det kan være svært at sige hvilke fagforening der ville være perfekt for dig og hvilken, der ville være perfekt for din nabo. Det er noget du selv må undersøge og tænke grundigt over.

Spørg venner og bekendte ad

Venner og bekendte kan ofte godt give dig et godt fingerpræg om, hvilke fagforening du bør melde dig ind i eller ej. De står nemlig formentlig selv i en eller har i hvert fald erfaringer med at stå i en. Disse erfaringer kan du få en masse nytte ud af.

Spørg derfor venner og bekendte om de har nogle gode råd til, om din jagt efter en god fagforening. Spørg hvordan de fandt frem til deres, hvorfor de valgte at være i den fagforening de er i og om de har dårligere erfaringer med andre. Det hele er nyttig information for dig. Jo mere information jo bedre.

Spørg også gerne din kollegaer ad, hvilken fagforening de står i. På den måde kan du formentlig få et endnu mere kvalificeret svar, da de jo står i præcis samme båd som dig med nogenlunde samme jobprofil. De kan dermed også pege dig i retning af, hvilken fagforening de skal benytte dig af.

 

Rul til toppen