FÅ ET FLOT SMIL IGEN MED ET TANDIMPLANTAT

Mange, der har været så uheldige pludselig at miste en eller flere tænder fx i forbindelse med sport, ved et uheld, eller under andre omstændigheder, synes som regel at det er beskæmmende og pinligt at gå rundt med et ekstra mellemrum i det før ellers nok så symmetriske tandsæt. Og man kan have udfordringer med at spise på samme måde som før.

Det kan for nogen også virke hæmmende på den sociale udfoldelse, idet man kan følge sig pinligt berørt over at andre opdager at man mangler en tand, og måske påtaler det, når man smiler, spiser eller taler.

Udover de nævnte sociale gener, der er forbundet med at miste en tand, er der også nogle sundhedsmæssige komplikationer og følgevirkninger. For eksempel vil det i mange tilfælde give et skævt bid, som kan give smerter, og sandsynligheden for at tandkødet og de omkringliggende tænder vil blive mere udsat for bl.a. bakterieangreb og lignende sygdomstilstande, øges.

En god løsning, der helt kan fjerne disse gener og komplikationer, er at få påsat et tandimplantat, der hvor man har mistet en eller flere tænder.

HVAD ER ET TANDIMPLANTAT?
Et tandimplantat er lavet af metallet titanium, og består af en skrue, der virker som en kunstig tandrod, der gør det ud for den eller de manglende tandrødder.

Skruen vil efter noget tid blive opfattet som en del af kroppen selv, og ikke et fremmedlegeme, og knogleceller i kæben vil begynde at gro på overfladen af tandimplantatet og gøre den fast. Når denne proces er færdig, som typisk tager mellem 6 uger til 6 måneder, vil tandimplantatet kunne varetage den oprindelige tandrods funktion. Efter denne periode sætter man en krone, tandbro eller protese på tandimplantatet. Tandimplantater består i sin helhed af tre dele:

 

  • Implantatet – Den del, der sidder i knoglen.
  • Abutmentet – Implantatets opbygning
  • Kronen – Den øverste del, der ligner en rigtig tand

 

HVOR LANG TID VARER EN TANDIMPLANTAT BEHANDLING?

En tandimplantatbehandling er et mindre kirurgisk indgreb, som foregår under lokalbedøvelse og er derfor fuldkommen smertefrit.
Før en tandimplantatbehandling, tages der røntgenbilleder og der foretages undersøgelser af tænderne og kæben, for at afgøre, hvad den specifikke behandling kræver.

Hele operationen er som regel overstået på under en time.
Ved ekstremt komplicerede tandimplantatbehandlinger vil en tilknyttet specialtandlæge udføre behandlingen.

 

TANDLÆGERNE FRIHEDEN

Hos Tandlægerne Friheden i Hvidovre er det muligt at få en gratis og uforpligtende forundersøgelse til tandimplantat behandling. Her vil det vurderes om tandimplantat behandling, er den bedste løsning i det specifikke tilfælde. Hos Tandlægerne Friheden i Hvidovre har vi faciliteter og personale til at understå hele behandlingen.

Vi lægger vægt på at der er en tryg, behagelig og uformel stemning på tandklinikken, hvor vi lytter til dine ønsker i forbindelse med behandlingen, og finder i fællesskab frem til en løsning.

Rul til toppen