Sundhed er også et godt tandsæt

Alt for mange mennesker tænker kun på mad og motion, når de snakker om sundhed. Men sundhed handler om meget mere end det. At tage vare på sin egen sundhed handler også om at tage vare på sit tandsæt.

Læs med i denne artikel for at få nogle gode råd om, hvordan du netop passer bedre på dine tænder.

Morgen og aften – du kender det godt!

Du har formentlig allerede hørt det 1000 gange før, men nu bliver det lige gentaget en ekstra gang; Husk nu endelig at børste dine tænder hver morgen og aften. Det er meget vigtigt, og det kan virkelig mærkes på dine tænder, hvis du ikke gør det.

Det er især meget vigtigt at sørge for at man får tænderne børstet, før man går i seng. Hvis du tænker over det, så ligger du stille i op til otte timer ad gangen, imens du sover. Og det er hele otte timer, hvor alle mulige madrester kan gå ind i dine tænder og ødelægge emaljen. Dette kan hurtigt resultere i en masse huller, som er dyre at fikse ved tandlægen.

Det handler blot om at gøre det til en vane, at man lige går ud og hiver fat i tandbørsten, før man smutter i seng. Hvis du ikke er vant til at gøre det, så kan det godt være lidt svært at komme i gang med det.

Du kan eventuelt aftale med dig selv, at det er det allersidste du gør, før du smutter i seng. Hvis du laver en regel for dig selv om, at du ikke må lægge dig ned i sengen, før du får børstet tænder, så kan du meget hurtigt få hevet fat i den tandbørste.

Tandtråden er også vigtig

Tandtråden er altså også meget vigtig, at man lige husker at hive fat i. Tandlægen kan sagtens mærke det, hvis man ikke har brugt tandtråden. Og du vil med garanti blive spurgt uddybende om det, hvis du ikke har husket den tandtråd.

For din egen sundheds skyld, så bør du hive ud efter både tandtråden og tandbørste, før du smutter i seng om aftenen. Til at starte med kan dit tandkød sagtens begynde at bløde, hvis du ikke er vant til at passe ordentligt på dit tandsæt. Dette er ganske normalt og ikke noget farligt. Det betyder blot, at du endelig er i gang med at passe på dine tænder, som du ellers har forsømt i et stykke tid.

Tag nu til tandlægen

Sundhed handler om at tage vare på sit tandsæt. Og det handler derfor også om at tage til tandlægen med jævne mellemrum.

Ja, det kan være ret dyrt at tage til tandlægen. Men det bliver kun endnu dyrere, jo længere tid imellem der går for dine tandlægebesøg. Din tandlæge kan hurtigt tage nogle huller i opløbet.

Tandlæge i Slagelse er netop det, du bør kigge på, hvis du selv bor i Slagelse eller på Vestsjælland. Det er vigtigt at have en tandlæge i nærheden af ens egen bolig. På den måde bliver det en del nemmere at komme afsted.

 

 

Rul til toppen