Har du også godt og funderet over, hvilke mad trends der er i øjeblikket? Måske er du restaurantejer eller cafeejer og står og mangler lidt inspiration til, hvad du skal servere af spændende ting på din restaurant eller cafe i øjeblikket? Læs med her og få et godt overblik over, hvilke madtrends der er i øjeblikket.
Miljøet vinder frem
For det første er miljøvenlighed et stort tema indenfor madvarer og indpakning til madvarer i øjeblikket. På grund af Covid-19 pandemien, har mange restauranter og cafeer været nødt til at sælge take-away, og her vil forbrugerne især gerne have miljøvenlig indpakning på deres take-away, så de ikke skal bekymre sig om, hvor meget spild af ressourcer, det egentlig er, at få take-away på grund af indpakningen. Her kan det for eksempel være, at lade indpakningen være af majs eller soja, så det langsomt og sikkert kan blive optaget ude i naturen og derfor være mere miljøvenligt.
Charcuterier er det nye sort
Du har sikkert været på eller gået forbi en cafe eller restaurant for nyligt, hvor gæsterne sidder og nyder et lækkert bræt med forskellige former for oste, kød og nipsmad. Måske endda med et hyggeligt glas vin til. Indenfor mad trends er disse charcuterier eller tapas, som det også er, blevet det nye sort. Det er ultimativ hygge, som mange gæster har glæder sig til nu, hvor restauranterne og cafeerne må åbne op igen. Det er virkelig noget gæsterne går efter, når de skal ud, og derfor kan det være værd at sætte på sit menukort, hvis man gerne vil følge nutidens mad trends.
Nemhed og effektivitet med måltidskasser
Os danskere vil rigtig gerne have, at tingene er så nemme og så effektive som muligt. Her er måltidskasser et super godt eksempel på en nuværende mad trend. Når du bestiller en måltidskasse, skal du ofte blot vælge, hvor mange måltider du kunne tænke dig, hvilke ud af de modtagelige måltider, du kunne tænke dig, og hvornår de skal leveres til din adresse. Herefter skal du ikke tænke mere på madplaner og indkøb, da alle ingredienserne faktisk blot bliver leveret direkte til dig derefter. Ofte følger der så opskrifter med til de forskellige måltider i kassen, hvorefter du blot skal lave dem. Nemmere bliver det ikke. Og ofte har disse måltidskasser også fokus på økologi og danske råvarer, hvilket også er med i nutidens mad trends.