Sådan spiser du sundt når du er gravid

Det er vigtigt at spise sundt, når man er gravid. Men hvordan gør man lige det?

Det kan være svært altid at vide, hvordan man skal kunne spise sundt, når man er gravid, når man måske i forvejen døjer med morgenkvalme. Her får du nogle gode ideer til, hvordan du gør.

Tag et kig på nettet

Nettet er altid et godt sted at kigge efter information uanset om du så bruger nettet på din gamle stationære eller din mobil. Mobilen er dog måske en del nemmere at søge løs på, fordi dette kan gøres, uanset hvor du er henne i landet.

Ved brug af 3 mobil netværk kan du hurtigt og nemt søge efter sund mad, som man kan spise når man er gravid. Her kan du finde en masse gode opskrifter, som du kan prøve dig frem med i løbet af din graviditet. For langt de fleste mennesker vil deres smagsløg også ændre sig en del, imens de er gravide. Så prøv gerne gamle opskrifter af igen, når der er gået et par måneder. Måske du har skiftet mening.

Du kan i samme åndedrag også kigge på en statistik over danske navne, hvis du stadig mangler at finde det perfekte børnenavn til den lille. Måske du kan finde lidt inspiration til et sødt navn her?

Spørg andre mødre om hjælp

Næsten alle mødre har været ude for det samme som dig – i hvert fald de mødre som selv har skulle været gravide for at få deres børn. Det er derfor helt ideelt at spørge denne gruppe om hjælp, hvis du har svært ved at finde nogle sunde ting, som du kan spise, imens du er gravid.

Spørg gerne mødre ad i din vennegruppe eller familie om, hvad det var de spiste da de var gravide. Hvad hjalp dem med til at føle sig sunde og dermed sørge for at barnet også fik noget sundt at spise?

Masser af vitaminer

Vitaminer er noget af det vigtigste man kan stoppe i sig, når man er gravid. Det er både godt for barnet og ens egen krop, så man er bedre i stand til at kunne være der for barnet, efterhånden som det vokser sig større.

Det er naturligvis det bedste at få disse vitaminer ind gennem maden, men hvis man ikke føler, at man kan få helt nok vitaminer på den måde, så kan man også altid overveje at tage dem i form af piller.

Rul til toppen