Grill med træpiller er fremtiden på terrassen

Når det er bliver påske er noget af det første vi danskere gør at slæbe grillen ud af skuret og tænde op i den. Men en ny type af grills finder mere og mere indtog i de danske haver landet over.

 

Hvis du troede at du vidste alt om grill – så kan du godt tro om! Det nyeste indenfor grills i Danmark er af typen “pilllegrills”, eller træpillegrills som nogle også kalder dem.

Vi danskere elsker at grille – ja faktisk så meget at de fleste danske husstande har mere end én grill til at stå på terrassen. Og det nyeste indenfor den verden er altså Traeger grill, som er en grill der bliver varmet op med specielle træpiller. Lidt ala’ dem du kender fra pillefyret til huset, men bare lavet i forskellige træsorter og i en kvalitet der tåler at blive brugt med fødevarer. Det som er super smart ved disse pillegrills er at de fungerer stort set automatiske. Temperaturen indstiller man ofte via displayet på grillen, eller via mobil app, og så regulerer grillen ellers bare sig selv, og laver din mad lige som du vil have det.

 

Brug træ

 

En anden fed ting der er ved de her pillegrills er at man pludselig kan bruge forskellige træsorter til at give forskelligt mad til sit kød. Træpillerne fåes i flere slags træ, hvor frugttræ fungerer godt til alt, og særligt svinekød og fjerkræ. Og mørkere træsorter som eg, hickory er gode til oksekød. Forestil dig lige at byde gæsterne på en oksesteg hvor den hemmelige ingrediens er træ!

 

Der er begyndt at være flere mærker af de her grills på det danske marked, men hvis du vil have den originale træpillegrill, så er det altså en Traeger du skal gå efter. De er de største pillegrills producenter, og de har altså styr på det med at lave pillegrills til ægte amerikansk BBQ.

 

Hvad kan man lave på en træpillegrill?

Faktisk kan man lave alt på sin træpillegrill, men der hvor den virkelig brillierer er på tilberedningsmetoden “low n slow” hvor man tilbereder sin mad i lang tid ved lav temperatur. Faktisk så bliver maden i en pille grill bare bedre og bedre, jo længere ned i temperatur man kommer. Som tommelfingerregel kan man sige at en pille grill er bedst under 140 grader, men de fleste af grillene kan gå op til 220-240 grader hvis du skal lave grillstriber på din bøf. Det laveste en pille grill kan komme ned på er omkring de 70 grader. Det er godt hvis du f.eks vil varmrøge laks, eller andre fisk.

 

Pille Grillen er opfundet i USA hvor det er meget traditionelt at lave de her Low n slow tilberedninger som pulled pork, brisket, spareribs, mv. og det er noget af det som grillene her er allerbedst til.

 

Har interessen for Trager pillegrills vist sig, så kan du finde hele udvalget på www.FoodFreaks.dk

 

Rul til toppen